​Fedtsugning og opstramning af maveskind

Generelt omkring fedtsugning

Fedtsugning kan ikke erstatte et vægttab, der næsten altid vil være det bedste og give det flotteste resultat. Det bedste resultat af en fedtsugning fås således hos normalvægtige, der har nogle uheldige fedtpuder, for eksempel de såkaldte ridebuks-puder på ydersiden af de fleste kvinders lår, manglende talje og lignende. Huden over det fedtsugede område vil ofte blive en smule ujævnt. Med stigende alder mister huden gradvis sin evne til at trække sig sammen, det er også tilfældet efter et større vægttab. Her kan man med fordel kombinere fedtsugning med kirurgisk fjernelse af løs hud (mave, ryg, arme, lår …). Både mænd og kvinder kan være egnet til fedtsugning lige fra lidt fedt under hagen til større fedtsugninger af flere områder.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt, vurderet og forklaret med fokus på dine muligheder og forventet resultat. Risiko for eventuelle komplikationer ved fedtsugning vil blive gennemgået, og du vil se før og efter billeder.

Rygning

Vi anbefaler, at man holder op med at ryge fra to uger før operationen til 3 uger efter. Det er ikke et krav, men det giver den bedste heling.

Bedøvelse

Fedtsugning kan foretages i såvel lokal som i fuld bedøvelse afhængig af områdets størrelse og patientens ønske, og prisen vil afhænge heraf.

Procedure

Du møder fastende ved fuld bedøvelse. Du skal have været i brusebad og sæbevasket huden grundigt. INGEN CREME. I stående stilling vil jeg tegne og markere det område, der skal fedtsuges, det er du selv med til eventuelt foran et spejl. Når du er bedøvet, sprøjtes der en væske ind i fedtvævet (våd fedtsugning). Væsken består af en blanding af saltvand, adrenalin og lokalbedøvelse. Den gør fedtsugningen mere skånsom, giver et flottere resultat og en mindre blødning. Når væsken er sprøjtet ind og har fordelt sig i fedtet kan selve fedtsugningen begynde. En fedtsugning foregår med tynde kanyler gennem et til flere små huller, der eventuelt lukkes med et enkelt sting, som kroppen selv opløser.

Ved operationens afslutning anlægges en komprimerende bandage og du kan normalt udskrives samme dag. Ved fedtsugning over mere end ca. 2 liter anbefales indlæggelse til næste morgen.

Komplikationer ved fedtsugning

Dette er meget sjældent. Der er mindre end 1 procent risiko for blodansamling eller infektion. Man kan opleve føleforstyrrelser (ukendt procent), men disse forsvinder normalt igen efter uger til måneder hos langt de fleste. Der er i promille af patienter beskrevet pigmentforandringer af huden. Ved meget store fedtsugninger er der set Fedt Emboli Syndrom (FES), som er en farlig tilstand med fedt i blodbanen. Det kan medføre svigt af flere organer, og død er beskrevet. For cirka 10 år siden kunne jeg finde 7 tilfælde beskrevet på verdensplan ud af millioner af fedtsugninger. Tilstanden er primært set hos patienter efter store ulykker og/eller store operationer.

Efter operationen

Du får anlagt en støttebandage. Du kan tage den af og på i forbindelse med bad. Du skal anvende bandagen fra 3 dage til 3 uger afhængig af fedtsugningens størrelse. Knæ og underben kræver komprimerende bandage i længere tid.

Sygemelding fra få dage til cirka en uge. Du skal undgå sport fra en uge til cirka 2-4 uger afhængig af fedtsugningens størrelse.
Der skal normalt ikke fjernes tråde. Du bliver tilbudt kontrol efter cirka 5-6 mdr. eller tidligere hvis ud ønsker det.

Holdbarhed

Holder du vægten, vil fedtsugningens resultat holde livet ud bortset fra almindelige, naturlige aldersforandringer.

Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til den indledende konsultation.
Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

Bestil en tid til konsultation om fedtsugning

Ønsker du at høre mere om vores priser, selve operationen, dagene efter eller andet omkring et ansigtsløft, eller ønsker du at bestille tid til en konsultation, kan vi kontaktes på telefon 36 49 87 00 eller e-mail

​Vi holder til i Ishøj ved København, men har mange patienter fra hele Sjælland.