Løs hud på mave, arme, lår og baller og opstramning af mavemusklen

Generelt

Operation for løs hud på maven er en meget almindelig operation for både mænd og kvinder. Med alderen får langt de fleste mennesker tiltagende løs hud i særdeleshed på maven, det er hyppigere hos kvinder efter graviditeter og efter vægttab. Ballerne vil også blive lidt slappe og synke ned med alderen, også her tidligere hos kvinder, hvis de har født. Operation for løs hud på maven kan i disse tilfælde laves som en cirkulær procedure hvorved ballerne også løftes. Man kan også lave et rent balleløft, ved kun at operere på nedre ryg og baller. Ved en slap bugvæg, der giver en frembuling af maven kan denne operation kombineres med en opstramning af bugvæggen for en lille mer-pris. En eventuelt bugvægsstramning og/eller navlebrok kan laves i samme operation. Jeg foretager altid fedtsugning i forbindelse med operationer for løs hud, uanset om det er arme, mave eller lår. En lille eller lidt større fedtsugning løsner huden yderligere og gør den efterfølgende kirurgi med fjernelse af huden nemmere med et flottere resultat og mindre skader på blodkar og de små nerver. Selv hos slanke personer er dette en fordel.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen vil du blive grundigt undersøgt og sammen finder vi ud af, om du er egnet til operation og i hvilket omfang. Du informeres om operationen, forventet resultat og eventuelle komplikationer. Du ser før og efter billeder og du får udleveret skriftlig information.

Rygning

Vi anbefaler, at du holder op med at ryge fra to uger før operationen til tre uger efter.

Bedøvelse

Operationen udføres kun i fuld bedøvelse og du skal derfor møde fastende, hvilket du informeres nærmere om. Du må helle r ikke have røget de sidste 6 timer inden operation.

Procedure

Du skal have været i brusebad og sæbevasket dig grundigt to gange. Du må ikke smøre dig med creme. I stående stilling vil jeg tegne på din mave og der vil blive taget klinisk foto.

Operationen starter med den våde fedtsugning. Se patient information om fedtsugning. Efter endt fedtsugning afskæres den overskydende hud. Et tyndt lag fedt på musklerne lades tilbage da det fremmer heling og giver mindre risiko for komplikationer. Du udskrives næste morgen og skal køres hjem.

Komplikationer

Disse er sjældne og optræder i mindre end to til fem procent. Det drejer sig blodansamling, infektion, bortfald af noget af fedtvævet, blodprop i benet (meget, meget sjældent), føleforstyrrelser i huden (forsvinder), varig nedsat følesans lige omkring arret, arret bliver måske ikke helt symmetrisk på hver side, en navle med en lidt anden facon.

Efter operationen

Du udskrives næste morgen med en støtte-buks, der kan åbnes forneden. Du skal anvende denne nat og dag i tre uger bortset fra ved brusebad og du kan bade dagen efter operationen. I 8 uger skal du anvende plaster på arret, hvilket du skal skifte en gang ugentligt. Plasteret kan tåle vand. Eventuelle trådender afklippes efter ca. 12 dage på hospitalet. Du skal regne med 2-3 ugers sygemelding, men du er oppegående. Du bør ikke køre bil før du er helt klar til det, normalt efter ca. 7-10 dage. Sport bør du først genoptage efter ca. 6 uger. Ved en eventuel bugvægsplastik/brokoperation bør du ikke træne eller anstrenge bugvæggen i ca. 4-8 mdr.

Du får smertestillende medicin med hjem til de første dage. Er der ikke lavet bugvægsplastik er indgrebet ikke særlig smertefuldt for de fleste.

Holdbarhed

Holder du vægten og lever du sundt vil du varigt have en god kosmetisk effekt bortset fra de naturlige alders forandringer.

Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til konsultationen.

Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

Kontakt os og bestil en tid til konsultation om opstramning af løs hud

Ønsker du at høre mere om vores priser, selve operationen, dagene efter eller andet omkring et ansigtsløft, eller ønsker du at bestille tid til en konsultation, kan vi kontaktes på telefon 36 49 87 00 eller e-mail

​Vi holder til i Ishøj ved København, men har mange patienter fra hele Sjælland.