Øvre og nedre øjenlåg

​​Generelt

Operation for løs hud på øvre og nedre øjenlåg er en meget almindelig plastikkirurgisk operation, der udføres såvel på kvinder som mænd. Den løse hud på øvre øjenlåg skyldes normalt den aldersbetinget degeneration af hud og muskulatur fra øjenbryn og op. Herved synker øjenbrynene ned og resulterer i tiltagende løs hud ned over øvre øjenlåg. Det kan blive så slemt, at synsfeltet, specielt ud mod siderne, nedsættes. Problemet kan løses ved to metoder. Den mest almindelige er kirurgisk fjernelse af den løse hud med underliggende muskulatur og hos lidt overvægtige personer kan man også fjerne lidt af fedtet over øjet. En anden metode er et pandeløft (se anden information om dette). Her løftes hele pandehuden med øjenbryn op på plads. Man kan samtidig fjerne de rynker, der ofte sidder mellem øjenbrynene (bekymringsrynker). Rynker i panden vil også glattes ud. Denne operation efterlader et ar i hårkanten og er derfor ikke egnet til mænd. Hos kvinder vil håret normalt dække arret.

Nedre øjenlåg er en operation for de løse hudpuder under øjnene.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen vurderes om du er egnet til operation. Operationstype, komplikationer, forventet resultat etc. gennemgås grundigt. Der vises før og efter billeder. Du har ret til en bisidder ved konsultationen. Drejer det sig om en kosmetisk operation skal der gå mindst en uge fra konsultation til operation. Har du fysiske gener, som fx nedsat synsfelt, må operationen udføres tidligere.

Rygning

Vi anbefaler, at man holder op med ryge fra to uger før operation til 3 uger efter. Det er ikke et krav, men det giver den bedste heling.

Bedøvelse

Operationen udføres normalt i lokalbedøvelse. Man kan tage beroligende medicin (stesolid) en time inden operationen. Det er normalt ikke nødvendigt. Operationen kan også udføres i fuldt bedøvelse og i kombination med eventuelle andre operationer. Du skal ikke være fastende til operationer i lokal bedøvelse. Det vil være godt om du har spist lidt et par timer før operationen, så du er veltilpas.

Procedure

Du skal have sæbevasket ansigtet grundigt før operationen og må ikke anlægge makeup, creme el. lign. I stående stilling markerer jeg eventuelt med en spritpen. Der tages klinisk foto.

Med en meget tynd kanyle anlægges lokalbedøvelse. Du må gerne have hørepropper med musik under operationen.

Efter operationen

Du skal sidde 15 – 30 min inden du bliver kørt hjem. Noget af denne tid med afkøling. Du skal køle dine øjne og øjenomgivelser 4-6 gange dagligt så længe du er hævet. Første gang så snart du kommer hjem. Dette gøres med bedst med en kølebrille du kan købe i forvejen (apotek, matas el. lign). Du kan også anvende en pose frosne grøntsager med anvendelse af en bomuldsklud over huden. Du får tilbudt tid til kontrol ca. 4-5 måneder efter operationen. Trådfjernelse efter 5-7 dage.

Komplikationer

Øjnene kan ofte løbe i vand nogle dage og i sjældne tilfælde i uger. Varigt tåreflod er meget sjældent, men er beskrevet. Mindre end ca. 2 procent. Øjenbetændelse ses i mindre end 5 procent og klares med øjendråber. Blodansamling under arret kan ses i få promille. Det kan nemt tømmes ud. Ved en eventuel blodansamling må man møde på hospitalet efter telefonisk aftale. Infektion er yderst sjældent, mindre end én procent. Man kan ikke garantere fuldstændigt ens resultat på begge sider.

Holdbarhed

Den almindelige aldersbetinget degeneration vil naturligvis fortsætte og afhængig af din alder på operations tidspunktet kan man udføre operationen igen efter fx 5 år eller mere. Det almindeligste tidspunkt for eventuel ny operation er efter mere end 7 år. Holder du vægten og sund levevis holder resultatet længst

 

Du er meget velkommen til at have en ven eller pårørende med til konsultationen.

Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

 

Kontakt os og bestil en tid til konsultation om løshud ved øvre og nedre øjenlåg

Ønsker du at høre mere om vores priser, selve operationen, dagene efter eller andet omkring et ansigtsløft, eller ønsker du at bestille tid til en konsultation, kan vi kontaktes på telefon 36 49 87 00 eller e-mail

​Vi holder til i Ishøj ved København, men har mange patienter fra hele Sjælland.