Pandeløft og øjenbrynsløft hos kvinder og mænd

Generelt om øjenbrynsløft / pandeløft

Pandeløft kan foretages både hos kvinder og mænd normalt fra 45-50 års alderen. Indikationen kan være såvel kosmetisk som for at bedre synsfeltet. Et pandeløft glatter de vandrette rynker i panden og de lodrette bekymringsrynker mellem øjenbrynene. Det løfter tillige øjenbrynene op til 2-3 cm. Med alderen synker øjenbrynene ned. Det resulterer i løs hud svarende til øvre øjenlåg. I sværere tilfælde kan det medføre nedsat synsfelt. De fleste kompenserer for dette ved et øjenbrynsløft. 

Det medfører ofte udtrætning af pandemuskulaturen, hvorfor mange må holde pause, når de læser, sidder ved computeren og lignende. Det kan ligeledes medføre hovedpine. I svære tilfælde kan din eventuelle sundhedsforsikring måske betale for dit øjenbrynsløft. Man kan også løfte øjenbrynene mere simpelt ved at skære et bådformet hudstykke af lige over øjenbrynene, så arret kommer til at ligge i øjenbrynskanten. Arret kan dog altid anes, og mange kvinder kan ikke acceptere dette, hvorimod mange mænd, der også har kraftigere øjenbryn, er meget glade for indgrebet.

Procedure

Et pandeløft foretages i fuld bedøvelse. Der lægges et snit 1 mm bag hårgrænsen langs panden og ud i tinding regionen. Snittet lægges således, at hårsækkene skånes, og der er herved mulighed for, at hår kan vokse op gennem arret. Pandehuden kan herefter løftes fra pandemusklen ned til øjenbrynene. Hudmusklen mellem øjenbrynene kan overskæres. Det er den muskel, der giver de lodrette bekymrings rynker. Huden med øjenbrynene kan nu trækkes op, overskydende hud bortskæres, og der syes sammen i hårkanten. Ved langt de fleste frisurer kan arret ikke ses. Trækkes håret kraftigt tilbage (”Ritt Bjerregård frisure”) kan arret ses, hvis man er tæt på personen. 

Forundersøgelse

Ved konsultationen vurderes mulighederne i henhold til dine egne ønsker, og der vises før- og efter billeder af pandeløft / øjenbrynsløft. Du må gerne have en pårørende/ven med til konsultation.

Rygning

Det giver bedre sårheling og mindre risiko for infektion og dermed flottere ar, hvis du ikke ryger. Rygestop anbefales fra tre uger før operation til 6 uger efter, men det er ikke et krav.

Operationsdagen

For at forebygge infektion er det vigtigt, at du tager bad om morgenen. Vask håret grundigt to gange. Efter badet må du ikke bruge creme eller makeup i hverken hår eller ansigt.
Jeg informerer dig igen om operationen samt indtegner operationsfeltet og tager før-billeder.
Operationen foregår i fuld bedøvelse. Et simpelt øjenbrynsløft foregår i lokalbedøvelse.

Efter operationen

Du ligger et par timer med hævet hovedgærde i sengen på opvågningen under opsyn af en sygeplejerske. Når du er helt vågen og klar, kan du tage hjem. Du skal hentes og må ikke være alene den første 24 timer. Ved et simpelt øjenbrynsløft i lokalbedøvelse kan du tage hjem umiddelbart, men du bør ikke selv køre bil før næste dag.

Eventuelle smerter kan lindres med Panodil/Pinex/Pamol cirka hver 6. time og Ibuprofen cirka hver 8. time. Der er ingen forbinding eller plaster, du kan bade og vaske hår dagen efter.

Sygemelding

Du skal holde dig i ro den første uge, men er oppegående. Sygemelding denne uge vil være fornuftigt. Det kan ses i 3-4 uger, at du er blevet opereret. Ved et simpelt øjenbrynsløft behøves ingen sygemelding.

Aktiviteter og motion

Medfører dette anstrengelse med høj puls, skal du undgå det i ca. 2 uger. Meget voldsom sport og kontaktsport bør undgås i 4-6 uger. Lyt til kroppen.

Komplikationer ved pandeløft / øjenbrynsløft

Blødning kan opstå. Hvis det er en større blodansamling foretages en lille operation. Ved mistanke om infektion, det vil sige rødme, varme, hævelse, smerte skal du kontakte os på de udleverede kontaktoplysninger snarest.

Holdbarhed

Holdbarheden er afhængig af din levevis og genetiske/arvelige forhold. Dit ansigt vil se yngre ud, men operationen vil ikke forhindre almindelige fremtidige aldersforandringer, men sætte dem tilbage. Det er således meget varierende, hvor længe et pandeløft holder, men dine øjenbryn vil altid sidde højere, og bekymringsrynkerne mellem øjenbrynene vil næsten helt forsvinde og aldrig komme helt tilbage.

Du er velkommen til at tage en ven eller pårørende med til konsultationen.
Der skal gå mindst en uge fra konsultation til en kosmetisk operation.

 

Kontakt os og bestil en tid til konsultation om øjenløft og pandeløft

Ønsker du at høre mere om vores priser, selve operationen, dagene efter eller andet omkring et ansigtsløft, eller ønsker du at bestille tid til en konsultation, kan vi kontaktes på telefon 36 49 87 00 eller e-mail

Vi holder til i Ishøj ved København, men har mange patienter fra hele Sjælland.