Nørmark Privathospital

man-torsdag 7:30 til 16:00
fredag 7:30 til 14:30

Søg

Vi lægger vægt på kvalitet, grundighed og omsorg i en hyggelig atmosfære

Åben MR-scanner

Nørmark Privathospital har Danmarks største og eneste scanner af typen Hitachi Aperto 0,4T (se video). Det er en lavfeltscanner, den er åben, den er støjsvag og indeholder den nyeste teknologi. Apertoen kan scanne alle dele af legemet.

Hvorfor åben MR-scanner?

Hos Nørmark Privathospital har vi efter mange års arbejde med MR haft fokus på oplevelsen ved en MR-scanning. Ikke alle har det godt med at, skulle blive MR-scannet i et rør, derfor har vi en åben MR-scanner, så man kan få en tryggere oplevelse, mens man får foretaget en MR-scanning.

Klaustrofobi og MR-scanning

Det kan være en ubehagelig oplevelse at lide af klaustrofobi og skulle blive MR-scannet. Derfor har vi en åben lavfeltsscanner, som bedst bliver betegnet som en burger (se video), modsat traditionelle MR-scannere som bliver omtalt som et rør.

En åben MR-scanner som vores, fjerner ikke hele det klaustrofobiske aspekt, men næsten 9 ud af 10 patienter gennemfører deres MR-scanning hos os, og vores personale har flere års erfaring med patienter der lider af klaustrofobi.

Under MR-scanningen

Under selve MR-scanningen vil vores radiograf, mellem de forskellige billedesessioner, som varer 4-5 min, være i kontakt med dig. Du vil også have mulighed for at kontakte radiografen under sessionerne, hvis du føler ubehag. Det vigtigste for os er at du får en tryg oplevelse, under selve MR-scanningen.

Læs mere om MR-scanning

Hvad gør jeg hvis jeg lider af klaustrofobi?

Du bedes fortælle vores frontpersonale at du lider af klaustrofobi med tidsbestillingen. Dette er ret vigtigt, da vi vil reservere ekstra tid til scanningen, samt at vores radiograf er forberedt på at du/patienten er klaustrofobisk, så skal vi nok gøre vores bedste og tage rigtig godt hånd om dig.

Priser for MR-scanning

Kr.

MR scanning

2.500

MR scanning inkl. svar hos vores speciallæge (ortopædkirurgi)

3.100

MR scanning med artrografi skulder

5.400

MR scanning, tillæg kontrast

700

Kort teknisk om vores åbne MR-scanner

  • Model: Hitachi Aperto 0,4T
  • 4T permanent MR-scanner med et lodret felt
  • Har et åbent med en søjle som giver 320° frit udsyn
  • Stærk gradient med max 25mT/m. styrke og maks. 55T/m/s. faldende hastighed.
  • Fuldt motoriseret patientbord med en vægtgrænse på 225 kg, 15 cm venstre/højre bevægelse i portalen og mulighed for at sænke til 49 cm.
  • Meget følsom magnetventilspole – især effektiv til ortopædi

Ydereligere information

Hvis der er noget du er i tvivl om, er du velkommen til at kontakte privathospitalet.​