Nørmark Privathospital

man-torsdag 7:30 til 16:00
fredag 7:30 til 14:30

Søg

Vi lægger vægt på kvalitet, grundighed og omsorg i en hyggelig atmosfære

Håndkirurgi | seneskedehindebetændelse

Seneskedehindebetændelse – De Quervains sygdom. De Quervains syndrom er en speciel seneskedehindebetændelse, som opstår på ydersiden af håndleddet lige over spidsen af den nederste del af spolebenet. Sygdommen giver anledning til hævelse og ømhed, specielt når man bruger tommelfingeren og når man vrikker sidelæns i håndleddet. Behandling af sygdommen er en frilægning af senerne i en såkaldt sene-kulisse samt frilægning af en følenerve, der slynger sig om underarmen på det pågældende sted.

Operation og efterbehandling på hospitalet

Operationen bliver udført i lokalbedøvelse. På ydersiden af håndleddet lægges et lille vinklet snit på ca. 3-4 cm. Herefter åbnes seneskeden og området renses for betændelsesvæv og følenerven frilægges, således at den ikke kommer i klemme. Efter 8 – 12 dage skal stingene fjernes.

Efter operation – derhjemme

Efter operationen bliver der lagt en forbinding, som efter to dage skal fjernes. Du skal derefter vaske og rense operationsstedet med almindeligt vand og mild, uparfumeret, flydende håndsæbe, gerne 2 gange dagligt. Det er en god ide at ”lufte såret”. Du skal derfor undgå at bruge plaster og forbinding de følgende dage. Mod smerter kan du tage to Panodil tabletter højst fire gange dagligt. Vigtigt: Man vil kunne se god virkning af operationen efter et par uger, men hos nogle personer kan der godt gå lidt længere tid, inden symptomerne forsvinder helt. Såfremt du har fysisk krævende arbejde, skal du sygemeldes i ca. 3 uger efter operationen og desuden undgå vrid og tunge løft.

Hvis der er noget du er i tvivl om, er du velkommen til at kontakte privathospitalet.