Nørmark Privathospital

man-torsdag 7:30 til 16:00
fredag 7:30 til 14:30

Søg

Vi lægger vægt på kvalitet, grundighed og omsorg i en hyggelig atmosfære

Knæoperation | Kikkertoperation med fastgøring af menisk

Det vil i enkelte tilfælde være muligt at sætte en delvist afrevet menisk fast igen i forbindelse med kikkertoperation. Efter operationen får du en støtte-skinne på benet, en såkaldt Donjoy.

På operationsdagen

Ved forundersøgelsen fik du udleveret smertestillende medicin (Ibuprofen 600 mg). 2 timer før operationen skal du tage 1 Ibuprofen + 2 Panodil-tabletter.

Efter menisk-operation

De første 2 uger efter menisk-operation: Donjoy’en vil være indstillet til at knæet kan bøje 30 grader og strække helt. Du låner evt. krykkestokke med hjem da du ikke må støtte på benet. Donjoy’en skal også anvendes om natten. Du må tage den af når du skal i bad. I forbindelse med bad, er det en god ide at sidde på en stol, så du ikke glider. De næste 4 uger efter operationen: Donjoy’en bliver indstillet så knæet kan bøje 90 grader og strække helt ud. Du må nu begynde at støtte på benet. Det er vigtigt at opnå korrekt gangfunktion så hurtigt som muligt, altså ikke halte. Fra 6. uge til minimum 3 måneder efter meniskoperationen: Undgå bevægelser der belaster menisken, såsom vrid i knæet, cykling, trappegang med almindeligt

benskifte samt hugsiddende stilling. 6 måneder efter operationen: Ingen idrætsaktivitet i de første 6 måneder.

Hvis der er noget du er i tvivl om, er du velkommen til at kontakte hospitalet.